Нова російська пропагандистська технологія

"Любим русских, ненавидим Путина"? Ви наївні. Ваші "русские" брати люблять Путіна і ненавидять українців.

Боротьба проти всього українського триває не на нейтралізацію, а на знищення. Нова російська пропагандистська технологія: усіх, хто бореться за українську Україну, називати "кремлеботами", які працюють на Кремль з метою посварити між собою україномовних і російськомовних патріотів України.

Один мій товариш якось сказав, що російськомовних патріотів України не буває. Це як представники організації "Грінпіс" у шубах з натурального хутра. Це як набирати у відділ боротьби з незаконним обігом наркотиків ін'єкційних наркоманів. Чому, запитає дехто? Адже російськомовні воюють за Україну, гинуть за неї.

Так, гинуть. Але навіть якщо навалу росіян буде відбито, російськомовна Україна все одно залишиться у духовному полоні Росії. І навпаки, якби вся Україна була україномовна, російському загарбникові тут не було б чого ловити.

Босняки під тиском турків прийняли іслам, і вони вже тривалий час перебувають в ісламському світі. Слов'янські хлопці й дівчата з Боснії і Герцеговини їдуть воювати в Сирію у лавах "Ісламської держави Іраку і Леванту". Просто тому, що вони мусульмани. Хоч етнічно і слов'яни.

Залишаючись російськомовною, людина пролонговує свою належність до російського світу. І навіть якщо ти особисто це заперечуєш, це все одно так. Психолінгвістики ніхто не скасовував. Її закони жорсткі і невблаганні. Людина є тим, чим її робить мова.

Яку чесноту захищаєш ти, російськомовний українцю, доводячи, що маєш право говорити "рідною мовою"? Яку чесноту захищали учасники Мовного майдану 2012 року, які голодували біля Українського дому? Ти їх тоді теж називав кремлеботами і дебілами? І хто грає за Москву: українець, чи ти, коли поширюєш мову окупанта?

Міг би повторити, перефразовуючи Франка: "Я кремлебот? Се новина для мене!" Але Франко був велика людина, не те, що я. Хоча Франко теж ненавидів русинів-перекинчиків, що говорили не материнською мовою, а москвофільським "язичієм". Зрештою, не так важливо, як ти назвеш мене – кремлеботом, агентом Путіна чи московським запроданцем. Важливо, чи залишиться наша країна Україною, чи перетвориться на ще одну Росію.

А куди подінетеся ви, українці з російськими язиками, коли тут теж буде Росія?

Немає коментарів :