Що таке бронекава і як її готувати

Бронебійна кава (Bulletproof coffee), або ще скорочено бронекава — цікавий кавовий напій, що прийшов до нас зі США.

Бронекаву дуже люблять прихильники кето-харчування. Вона дає енергію, запобігає відчуттю голоду — і це все ще кава! То чим же вона особлива, як її готувати, а головне — навіщо?

Якщо вірити легендам, то винайшов бронекаву Дейв Еспрі. Нібито 2009 року під час поїздки в Тибет він куштував традиційний місцевий напій часуйма, куди додають масло з молока яка.

Бронекаву вживають замість сніданку. Вона має смак кави з вершковим присмаком, щільну текстуру, яскравий кокосовий запах. До того ж містить чималу дозу корисних жирів, що дає хороший запас енергії.

Для приготування Bulletproof-кави знадобляться натуральна кава, вершкове масло або топлене масло гхі та кокосова олія.

Інгредієнти:
• порція кави
• 1 ст.л. вершкового масла або топленого масла гхі
• 1 ч.л. кокосової олії

Заваріть каву, як ви любите. До приготованої кави (без цукру, звичайно!) додайте масло й кокосову олію і збийте в блендері до однорідної консистенції із пінкою.

Джерело: Бронекава

Немає коментарів :

Дописати коментар