Бронебійна кава (Bulletproof coffee), або ще скорочено бронекава — цікавий кавовий напій, що прийшов до нас зі США.
Бронекаву дуже люблять прихильники кето-харчування. Вона дає енергію, запобігає відчуттю голоду — і це все ще кава! То чим же вона особлива, як її готувати, а головне — навіщо?
Якщо вірити легендам, то винайшов бронекаву Дейв Еспрі. Нібито 2009 року під час поїздки в Тибет він куштував традиційний місцевий напій часуйма, куди додають масло з молока яка.
Бронекаву вживають замість сніданку. Вона має смак кави з вершковим присмаком, щільну текстуру, яскравий кокосовий запах. До того ж містить чималу дозу корисних жирів, що дає хороший запас енергії.
Для приготування Bulletproof-кави знадобляться натуральна кава, вершкове масло або топлене масло гхі та кокосова олія.
Інгредієнти:
• порція кави
• 1 ст.л. вершкового масла або топленого масла гхі
• 1 ч.л. кокосової олії
• порція кави
• 1 ст.л. вершкового масла або топленого масла гхі
• 1 ч.л. кокосової олії
Заваріть каву, як ви любите. До приготованої кави (без цукру, звичайно!) додайте масло й кокосову олію і збийте в блендері до однорідної консистенції із пінкою.
Джерело: Бронекава
Немає коментарів :
Дописати коментар