Геть російську мову!

Очевидно, мене звинуватять у всяких -ізмах: нацизмі, шовінізмі, расизмі тощо. Але я твердо переконаний, що українці не повинні далі користуватися російською мовою у стані війни з Росією. Не можна так.

Звісно, ви можете закинути, що війни з Росією немає, але вірити в це можуть лише сліпі. Без втручання Росії не було в Україні ніякого конфлікту етносів і мов.

Зараз усі патріоти України повинні чітко розуміти, що спілкування російською мовою формує лояльність до загарбника. Згадайте з минулого: коли Наполеон пішов на Росію 1812 року, чимало російських аристократів, які до цього говорили лише французькою, демонстративно перейшли на російську. Коли 1914 року почалася Велика війна, російську столицю Санкт-Петербург перейменували на Петроград, бо назва була німецька. Ці акти чітко свідчили про те, на яких позиціях перебуває людина і держава стосовно агресора.

Певні кола серед російських дворян навіть під час війни 1812 року вважали Наполеона найвидатнішим діячем усіх часів, і зумисне говорили лише французькою, аби підкреслити своє ставлення до французької армії та імператора особисто. Так і наші представники “п’ятої колони” зумисне підкреслюють свою так звану “русскость”, аби наголосити, що вони усіляко підтримують агресора – Росію і особисто Путіна. І одним із способів цієї демонстрації є російська мова.

Тому треба відкинути думки, що зараз “не час”, що є проблеми важливіші. Ця проблема – одна з найважливіших, бо мова спілкування найчіткіше демонструє лояльність до своєї країни і патріотизм. Не буває “російськомовних патріотів України”, бо мова спілкування автоматично визначає культурно-світоглядну спрямованість особистості. Україна – не Росія. Росія зараз несе на нашу землю зло, а російською мовою ви його примножуєте.

Позбувайтеся російської мови! Демонстративно відмовляйтеся від спілкування мовою окупанта! Переходьте на бік добра.

Український простір

Немає коментарів :

Дописати коментар