Скільки коштує розкрутка сайту Євро-2012?

Урядове інформаційне агентство «Укрінформ» уклало договір на рекламну кампанію з просування в мережі Інтернет і пошукових системах офіційного сайту Євро-2012 на загальну суму 300 тис. грн.



Звичайно, розкрутка сайту Євро-2012 в пошукових системах напередодні старту турніру досить своєчасна. З «Вісника державних закупівель» стало відомо, що угоду з ТОВ «Інтернет-Технолоджіс» укладено 31 березня. Розпорядником коштів визначено Національне агентство з підготовки Євро-2012.

Експерти з пошукової оптимізації та просування сайтів скептично оцінюють цю угоду. На загальну думку, кошти, призначені на цю кампанію, у десятки разів перевищують реальну вартість послуг. Більшість компаній на даний час надають подібні послуги вже за 1500-2000 гривень на місяць. Євро-2012 відбудеться вже наступного літа, таким чином, активне просування можливе лише протягом року, тобто, за найгрубішими підрахунками, вартість послуг не може перевищувати 30 000 гривень.

Оскільки офіційний сайт Євро-2012 належить до доменної зони gov.ua, тобто, є державним ресурсом, а відтак – першоджерелом офіційної інформації, то він має привілейоване становище. Адже саме такі ресурси у першу чергу цитуються сайтами новин та іншими порталами, що вже саме по собі є значним поштовхом для просування сайту.

«За 300 000 гривень будь-який сайт можна розкрутити до меж Сонячної системи», - вважає експерт, з яким спілкувались кореспонденти internetua.com.

9 коментарів :

  1. Так то просто хочуть таким чином вкрасти гроші.

    ВідповістиВидалити
  2. Про що ж і мова. Пан Маркіян придумав схемку ;-)

    ВідповістиВидалити
  3. Будемо надіятись, що сайт не буде на рівні Спритка і Гарнюні. :-/

    ВідповістиВидалити
  4. Буде на рівні Гарнюні і Спритка, тобто - ГС. http://www.ukraine2012.gov.ua/

    ВідповістиВидалити
  5. в мене друг собі домен купив непоганий euroukraine2012.com - планував на ньому футбольний сайт під Євро. Зараз якось часу не має, а домен казали знаючі люди досить непоганий.
    На ukraine2012.gov.ua заглянув із цікавості - дійсно якась лажа на вигляд. А грошей вбабахали дай Боже у нього

    ВідповістиВидалити
  6. Бабло розподіляють, а зробили ГС...

    ВідповістиВидалити