В Україні хочуть запустити "Інтернет для бідних"

Голова НКРЗ Петро Яцук повідомив, що в країні може з’явитися «громадський» Інтернет.



Передбачається, що для надання дешевого громадського доступу до мережі виділятимуть субсидії зі спеціального бюджетного фонду, до якого будуть надходити відрахування від доходів операторів ринку.

За словами голови Нацкомісії, загальнодоступний доступ до Інтернету може надаватися на основі мобільного та фіксованого зв'язку на всій території України. Вражає проектна швидкість Інтернету запланованої послуги - 128 Кбіт/сек.

Тариф на таку послугу буде відпрацьовано після аналізу ринку доступу до мережі Інтернет.

За словами Яцука, законодавча ініціатива про «громадський» Інтернет влітку буде подана через Кабінет Міністрів до Верховної Ради.

Ідея вже викликала певний резонанс, зокрема, думку, що «Інтернет для бідних» на швидкості 128 Кбіт/сек може лише підкреслити, наскільки його користувачі – нікчемні індивіди…

4 коментарі :

  1. Черговий спосіб відмити бабло, НМД. Створимо фонд, оголосимо тендер який виграє чиясь котрорка (Укртелеком, ага) і вбохаємо купу бабла. Profit!

    ВідповістиВидалити
  2. Мені теж чомусь так здається... Затрати - майже 0, а ціну зроблять "для бідних" :-)

    ВідповістиВидалити
  3. Для багатьох задач такої швидкості цілком достатньо (я більше року жив на CDMA 1x від Інтертелекому, там теж порядку 150 кілобіт швидкість пікова).
    Інша річ, що таких пропозицій вже вистачає, справа лише за нормальними цінами.

    ВідповістиВидалити
  4. Почитати новини - мабуть вистачить. А що ще можна робити зі 150 К - не уявляю.

    ВідповістиВидалити