Шведські вболівальники здають квитки на ЧС у Росії через дорожнечу готелів

Вартість номерів у російських готелях зросла у 7-10 разів проти звичайної.

Про це у своєму матеріалі пише видання polsatnews.pl з посиланням на шведські туристичні компанії, повідомляє "Київський час".

“Під час мундіалю в Німеччині туди поїхало більше 50 тисяч наших уболівальників, приблизно так само, як і у Францію на Чемпіонат Європи. Але схоже на те, що синьо-жовтої навали на російських стадіонах цього року не буде. Усе через неймовірно високу вартість проживання”, – каже Магнус Карлссон, який вже багато років організовує футбольні мандрівки зі шведської столиці.

Вболівальники намагаються продати квитки

Магнус наголошує, що в його офіс щодня телефоную фанати, які хочуть продати квитки й скасувати подорож у Росію, називаючи її “фінансовою катастрофою”.

“Ситуація настільки драматична, що ми зараз не маємо навіть 10 відсотків від кількості клієнтів, яка була під час мундіалю в Німеччині”, – нарікає Карлссон.

Як він пише в колонці на шпальтах “Єтеборй Постен“, російські готельєри задерли ціни “брутально й неприйнятно для цивілізованого світу”.

“Ідеться перш за все про недорогі хостели й готелі, де під час попередньої резервації місце коштувало 50 євро за ніч, а ближче до чемпіонату майбутні клієнти отримали повідомлення, що ніч коштуватиме 350 євро. Як ми полічили, найдешевша поїздка в Росію на один матч коштуватиме шведові 1500 євро – за найскромнішими підрахунками”.

Швеція отримала 8260 квитків з офіційного пулу ФІФА, вартість квитка – 90-180 євро. За словами Карлссона, використати їх зможуть тільки заможні шведи, бо для пересічного вболівальника 1500 євро – завелика сума. Це половина середнього місячного доходу.

Київський час

Немає коментарів :

Дописати коментар