Чеський хостинг-провайдер серверами обігріватиме будинки й басейн

Найбільший чеський хостинг-провайдер WEDOS намагається діяти комплексно: скорочувати витрати електроенергії, використовувати електрику з відновлюваних джерел та розумно застосовувати побічні продукти, зокрема – тепло.

Як пише Вебстудія ВМБ, новий датацентр, який зараз будують в місті Глубока-над-Влтавою (Hluboká nad Vltavou), застосовуватиме іншу систему охолодження, де замість повітря теплопровідником буде фармацевтична олія.

«Олійне охолодження дає змогу заощаджувати значну кількість електроенергії – від 50% до 70%», – каже засновник і виконавчий директор WEDOS Йозеф Ґрілл (Josef Grill).

Усі елементи серверів, що нагріваються, поміщають у спеціальні ванни, куди з одного боку надходить олія, вбирає тепло під час руху крізь елементи, а після ванни проходить спеціальний теплозабірник, де віддає тепло й повертається до ванни знову охолоджена.

Тепло від охолодження серверів фірма використає для опалення своєї будівлі, сусіднього житлового будинку, стоянки, тротуарів з підігрівом та громадського басейну.

Джерело: Вебстудія ВМБ

Немає коментарів :

Дописати коментар