Гопник Путін вивів шпану на рівень міжнародних відносин

Я не можу нормально сприймати риторику рівня "ти чьо, казьол?!" Ніде - ні в побуті, ні в товаристві.

Але від мого несприйняття така поведінка не зникає і не оминає ні мене, ні будь-кого іншого. Більше того: ми не тільки стикаємося з нею щодня, а й бачимо її вже на світовій арені.

Такий собі товариш Путін, колишній гопник і гебешник, дірвавшись до влади, вирішив, що свої комплекси можна й треба виносити на міжнародні майданчики, проектувати на міжнародні відносини. І ось він на весь світ розповідає про "бабушку, яка, коли б мала статеві органи дєдушки, то сама була б дєдушкою"; брудно глузує з журналісток; дозволяє собі сороміцькі натяки й відверті образи на адресу окремих осіб, соціальних груп і цілих народів.

Дурневі закон не писаний. Так іноді кажуть. Але ще й кажуть, що поганий приклад швидко шириться. І ось ми бачимо, скажімо, як міністр оборони Сербії поза очі звертається до так званого прем'єр-міністра Косова Рамуша Харадіная цілком у стилі гопоти й Путіна: "Ти це сам вигадав, чи тобі хтось допомагав?" Це так він відповів на заяву Харадіная, що примирення Косова з Сербією можливе лише у разі визнання Сербією незалежності Косова.

Те саме зневажливе звертання на "ти" і натяки на не дуже високі інтелектуальні здібності співрозмовника, якого навіть немає біля тебе й він не може тобі відповісти. І в кого ж сербові було вчитися, як не в президента "матінки-Росії"? Ідол.

Так, Харадінай фактично самозваний прем'єр фактично вигаданої держави. Скажімо, Україна не визнає і найближчим часом не визнає незалежності Косова - зрозуміло чому. Але це не значить, що висока посадова особа може на людях поводитися як гопник.

Найгірше те, що "метод гопника" беруть на озброєння і українські політики, і навіть ті, які декларативно вважають Путіна ворогом. Скажімо, пана Авакова важко назвати русофілом. Принаймні з його декларацій випливає, що путіна він ненавидить. Але звідки ж взялася ця стовідсотково путінська риторика в мові й письмі українського міністра?

Ми, звісно, час від часу підспівуємо, що "Путін - х...ло", але... Нам точно варто уподібнюватися Путінам, гопникам і тітушкам? Невже культурна людина може комфортно почуватися серед такої риторики? Невже приємно усвідомлювати, що ти говориш як Путін?

Немає коментарів :

Дописати коментар